Ekonomi

Morgan Stanley ABD hisselerini Ağırlık Artır’a yükseltti, S&P 500’ün 2026 2. çeyrekte 6500’e ulaşmasını bekliyor

Investing.com — Morgan Stanley (NYSE:MS), güçlü kazançlar, destekleyici para politikası ve zayıflayan dolar kombinasyonunu gerekçe göstererek ABD hisselerini Ağırlık Artır’a yükseltti.

Wall Street devi artık Amerikan hisselerini diğer bölgelere göre tercih ediyor ve S&P 500’ün 2026’nın ikinci çeyreğinde 6.500’e ulaşmasını öngörüyor.

Hisse başına kazancın (EPS) 2027’ye kadar istikrarlı bir şekilde büyümesi bekleniyor. Bu büyüme, baskı altındaki dolar ve düşen faiz oranları ortamı tarafından desteklenecek. Değerlemelerin de yüksek kalması öngörülüyor.

Morgan Stanley Salı günü yayınlanan yılın ortası küresel strateji görünümünde şöyle belirtti: “ABD hisselerini ABD dışı hisselere tercih ediyoruz. Kazanç revizyonlarının yakın vadede dip yapmasını ve dolar zayıflığının çok uluslu şirket kazançları için olumlu bir katalizör olmasını bekliyoruz.”

Raporda şu ifadeler yer alıyor: “ABD’nin riskli ve risksiz varlıkları, politika belirsizliğine rağmen yavaşlayan ancak hala genişleyen küresel ekonomi ortamında, deregülasyon ve piyasalarda fiyatlanandan daha fazla faiz indirimi ile birlikte Dünyanın Geri Kalanına (RoW) kıyasla cazip.”

Bu, küresel hisseler konusundaki daha geniş nötr duruş içinde net bir bölgesel tercih olduğunu gösteriyor. Morgan Stanley, küresel hisselerde Eşit Ağırlık derecelendirmesini korurken, ABD hisseleri ve temel sabit getirili varlıklara Ağırlık Artır görüşünü sürdürüyor.

ABD dışında firma daha temkinli bir tutum sergiliyor. Avrupa ve Japon hisselerinde Eşit Ağırlık derecelendirmesini ve gelişmekte olan piyasalarda (EM) Ağırlık Azalt derecelendirmesini koruyor.

Morgan Stanley, Avrupa ve Hindistan hariç Asya için, güçlü yerel para birimleri ve tarife duyarlı sektörlere daha fazla maruz kalma nedeniyle marj baskıları öngörüyor. “Para birimi gücü ve tarife duyarlı sektörlere yönelik hisse senedi piyasası eğilimi”nin ABD dışı kazançlar üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

Doların daha da zayıflaması beklenirken, banka ABD varlıklarının küresel çekiciliğini kaybedeceği fikrini reddediyor. Raporda şu ifade yer alıyor: “Yabancı yatırımcıların ABD varlıklarını önemli ölçüde terk edeceği veya etmesi gerektiği fikrine karşı çıkıyoruz.”

Yavaş büyümeye rağmen Morgan Stanley, “küresel ekonominin bir durgunlukta olmadığını” savunuyor. Genişlemenin, azalan enflasyon, politika teşvikleri ve aşırı aşağı yönlü risklerin azalması ile desteklenerek, daha yavaş bir tempoda devam ettiğini görüyor.

Firma, küresel reel GSYİH büyümesinin 2024 sonundaki %3,5’ten 2025 sonunda yıllık %2,5’e yavaşlamasını öngörüyor. Enflasyonun ise kalıcı olması ve bir yıl önceki %2,3’ten 2025 sonunda %2,1’e hafifçe düşmesi bekleniyor.

Morgan Stanley, geniş tabanlı ekonomik zayıflık görüyor. ABD, euro bölgesi ve Birleşik Krallık’ın tümünün 2025’te yaklaşık %1 veya daha az büyümesi beklenirken, gelişmekte olan piyasa büyümesinin neredeyse tam bir yüzde puan yavaşlaması öngörülüyor. Çin’in GSYİH’sinin daha keskin bir şekilde düşmesi bekleniyor.

Yavaşlamaya rağmen enflasyon yapışkan kalıyor. Fed’in 2026 başında faiz indirimine başlamadan önce 2025 boyunca faizleri sabit tutması beklenirken, Avrupa ve Birleşik Krallık merkez bankalarının yıl sonuna kadar politikayı gevşetmesi öngörülüyor. Japonya Merkez Bankası’nın ise faiz artışlarına ara vermesi bekleniyor.

Morgan Stanley şunları söyledi: “İlham vermeyen büyüme rakamlarına rağmen, ekonomistlerimiz ABD veya küresel bir durgunluk öngörmüyor. Son haftalarda ticaret gerilimine çıkış yolları olduğunu gördük. Bu durum, büyüme için aşırı olumsuz riskleri ve enflasyon için aşırı yukarı yönlü riskleri ortadan kaldırıyor.”

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu