Ekonomi

İstanbul’un 5 ilçesinde konut fiyatları dikkat çekiyor

Türkiye, Kahramanmaraş’ta depremlerin açtığı ağır yaraları sarmaya çalışırken, İstanbul’da eski binalarda satılık daire fiyatları dikkat çekti.Deprem ve jeoloji uzmanlarının İstanbul’da 2030 yılına kadar büyük bir depremin beklendiği yönündeki görüşleri, akıllara yapısal sağlamlık konusunu getiriyor.

Uzmanlar, olası İstanbul sarsıntılarında Marmara Denizi’ne yakın kıyı kesimlerini riskli bölge olarak tanımlıyor. Bunlardan Büyükçekmece, Avcılar, Küçükçekmece, Pendik ve Maltepe gibi ilçeler yüksek riskli bölgeler olarak değerlendiriliyor.

BODRUM KAT DAİRELER 500 Bin TL

Uzmanlar, depremlerde yapısal sağlamlık kadar zemin yapısını da değerli bir faktör olarak görüyor. Uzmanlara göre söz konusu ilçelerde zemin zayıf ve kayalıklardan oluşmuyor. Buradaki yapıların normalden daha sağlam ve sarsıntıya uygun olarak inşa edilmesi elzem kabul ediliyor. Ancak söz konusu ilçelerde 30 yaş üstü yapılarda satılık daire fiyatları dudak uçuklatıyor. Bazı ilçelerde bodrum katlar 500 bin liradan satılmaya çalışılıyor.

Anadolu yakasında da durum farklı değil. Pendik’te deprem riski yüksek sahil kesiminde 2+1 daireler 1 milyon 400 bin liraya, Maltepe’de denize yakın tek tip daireler 1 milyon 400 bin liraya alıcı bulmaya çalışıyor. 1 milyon 250 bin lira.

digor-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu