Haber

Beylikdüzü’nde 71 riskli binanın dönüşümü sürüyor

İSTANBUL (İGFA) –Beylikdüzü Belediyesi, İl Risk Azaltma Planı (IRAP) doğrultusunda belirlenen hedef ve aksiyonlar kapsamında gerekli risk azaltma çalışmalarını sürdürüyor.

Afet yönetiminin kalbi sayılan risk azaltma çalışmaları kapsamında belediye, ilçedeki riskli yapıların dönüştürülmesi ve vatandaşların ibadethanelerde barınması için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca yürütülen çalışmalar sonucunda ilçede tespit edilen 1045 adet riskli yapının 974’ü yıkıldı. 71 riskli bina ile ilgili süreçler devam ederken, yıkılan 110 binanın üretimine yönelik yeniden yerleşim çalışmaları devam ediyor.

İlçede yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının temelini oluşturan belediye, riskli konutların bulunduğu ve yıllardır analiz edilmeyi bekleyen Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde de kentsel dönüşüm sürecini belediyelerle iş birliği yaparak başlattı. KİPTAŞ.

“FELAKET ZAMANINI BİLMİYORUZ AMA AFET OLDUĞUNDA HAZIR OLMAYI TASARLAYABİLİRİZ”

Kentsel dönüşüm sürecini bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, olası depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmek için kırılgan yapıların acilen yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Biz taşırken Afet öncesi, sırası ve sonrasındaki çalışmalarımızın yanı sıra eski binaların dönüşümü için gerekli düzenlemeleri bir an önce yaparken olası tüm risklere karşı risk haritalarımızı da yeniliyoruz. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Dönüşüm Strateji Belgesi, IRAP hareketleri ve Yapı Denetim Müdürlüğü çalışmaları ile Kentsel Dönüşüm Dönüşüm Eylem Planı hazırlama çalışmalarımız devam etmektedir. doğa olaylarının dönüşmemesi için risk ve kriz süreçlerinde uyum ve birim içi koordinasyonu sağlayacaktır. bir felakete. Bu müdürlüğün tek görevi şehrimizin afetlere hazır olmasını sağlamaktır. Kentsel dayanıklılığı sağlamak olacaktır. Afetlerin ne zaman olacağını bilemeyiz, ancak afet meydana geldiğinde hazır olmayı planlayabiliriz. Kaymakamlığımızın iş birliği ile daha dirençli bir Beylikdüzü’nü nasıl inşa edebiliriz üzerine çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu